Op een respectvolle, zee"waardige" wijze, verzorgt  Horizon-Voorbij asverstrooiing op de Noordzee vanaf zeiljacht Marije.

Asverstrooiing per zeiljacht is een mooi en waardig afscheid waarbij je, geheel omgeven door de elementen, iemand letterlijk de vrijheid geeft. Op de zee, die een belangrijke rol had in het leven van de overledene of heeft in dat van de nabestaanden. Deze intieme manier van afscheid nemen versterkt het samenzijn van de nabestaanden en draagt positief bij aan het verwerkingsproces. 

Zee"waardige" asverstrooiing

We varen met zeiljacht Marije onder zeil de zee op, richting de horizon. De vlag halfstok. Daar op volle zee gaan we bijliggen. Met de fok bak komt er rust in het schip en is het tijd de as te verstrooien. Het is mogelijk muziek af te spelen of live saxofoon muziek te beluisteren en er is tijd voor een woord of gedicht. Bloemen worden uitgestrooid als laatste groet.

Terug naar de haven

Tijdens of na de ceremonie is mogelijk muziek af te spelen, er is tijd voor een woord of gedicht. Bloemen kunnen worden uitgestrooid als laatste groet. Na het luiden van de scheepsbel hijsen we de vlag in top, trimmen we de zeilen en varen een laatste ronde om de positie heen. Vervolgens zetten we koers op de haven, de horizon voorbij.

 

Terug in de haven is er gelegenheid om bij ons aan boord een kop koffie met versnaperingen te nuttigen of te klinken op de overledene met een aangeklede borrel.

 

Als herinnering krijgt u een certificaat met naam van de overledene, datum, tijd en coördinaten van de geografische positie waar de asverstrooiing plaatsgevonden heeft, ondertekend door de schipper.  

 

Vaarschema

Horizon-Voorbij vaart het hele jaar door vanuit IJmuiden. Ook in de winter zijn er mooie rustige dagen waarop een "zee"waardig afscheid mogelijk is.

 

Het binnenwater behoord ook tot de mogelijkheden.

 

's Avonds en in het weekend berekenen wij geen toeslag.

 

Tot maximaal windkracht vier wordt er uitgevaren. Er kunnen zes gasten mee aan boord.